تازه ها
به گزارش بازارکار، دکتر سید حسن طایی استاد اقتصاد دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه در این مراسم گفت: در اقتصاد کلان 4 نرخ مهم است که باید با هم دیده شوند،نرخ تورم،نرخ ارز،نرخ بهره، نرخ بیکاری و دستمزد واقعی کارگر باید با هم مد نظر قرار گیرند و حداقل مزد کارگران باید با توجه به این 4 نرخ تعیین شود.
به گفته طایی، وجه اقتصادی تنها یک وجه از حداقل مزد کارگر است، جنبه اقتصادی، اجتماعی و نیز جنبه اخلاقی هم باید در نظر گرفته شود. مساله معنوی هم در کنار مساله مادی باید مد نظر قرار گیرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: یکی از مسائل بازار کار نیاز به محیط کار کم کربن و کاهش آلودگی محیط زیست می باشد، مساله بعدی علم و پیشرفت تکنولوژی آنقدر سریع است،که بنگاههای اقتصادی فرصت ندارند که به حداقل هزینه برسند و باید تکنولوژی عوض شود.
به گفته طایی، مساله دیگر گسترش شتابان جهانی شدن در کار و این که بازار کار جهانی 24 ساعته است و روزانه 10 میلیارد نفر ساعت کار کارگران در دنیا انجام میشود.
معاون اسبق توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تغییر طول عمر جمعیت جهان و مهاجرت نیروی کار به عنوان یکی دیگر از مسائل این حوزه نام برد و افزود: همه فکر میکنند کشورهای آمریکا، کانادا، انگلیس و یا اروپا مقصد کار است، اما آنها هم مشکل کار دارند و مشکل جهانی شده است.
به گفته رئیس سابق گروه علمی اقتصاد کار موسسه کار و تامین اجتماعی، باید تعادلی بین کار و خانواده برقرار شود لذا نیاز به باز آرایی خانواده هستیم. نقش زنان در خانواده پررنگ شده است و مردان باید متوازن تر در امور خانواده نقش آفرینی کنند.
وی با شاره به کاهش شادمانی و افزایش زمان فراغت غیر فعال افزود: روزانه بین 9 تا 10 میلیارد ساعت نفر کار انجام می شود و بقیه زمان فراغت است که باید برای آن برنامه ریزی شود.
ارسال نظرات