تازه ها
در نشست مشترک مدیر کل توسعه کارآفرینی و اشتغال جهاددانشگاهی با رییس واحد الزهرا(س)؛
فرصتها و زمینههای علمی ، آموزشی، مهارتی ، اشتغال و توانمند سازی در حوزه بانوان بررسی شد
در بازدید مدیر کل ، مدیران و کارشناسان اداره کل توسعه کارآفرینی و اشتغال جهاد دانشگاهی از جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) ، فرصتها و زمینههای علمی ، آموزشی، مهارتی ، اشتغال و توانمند سازی در حوزه بانوان بررسی شد.
به گزارش بازارکار، در نشست مشترک مجتبی ابراهیمی رومنجان مدیرکل آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی و دکتر زهرا نقی زاده رئیس و فیروزه ابراهیمی معاون آموزشی واحد الزهرا(س)، فرصتها و زمینههای علمی ، آموزشی، مهارتی ، اشتغال و توانمند سازی در حوزه بانوان بررسی شد.
مدیرکل توسعه کارآفرینی و اشتغال جهاددانشگاهی در این نشست با اشاره به اینکه ظرفیتهای مهارتی فراوانی در بخشهای مختلف جهاد دانشگاهی بویژه حوزه کسب و کارهای خرد و خانگی توسط بانوان برای کارآفرینی وجود دارد گفت: اداره کل توسعه کارآفرینی و اشتغال جهاد دانشگاهی سه اداره فعال دارد که میتوانیم در بخشهای مختلف بویژه حوزه رسانه فعالیتهای خوبی را برای دیده شدن اقدامات و فعالیت های حوزه های مختلف بانوان تعریف و اجرا کنیم.
مجتبی ابراهیمی رومنجان با اشاره به اینکه اقدامات و فعالیت های علمی و مطالعه شده گسترده ای در حوزههای مختلف خصوصا آموزش، شبکه سازی و توانمند سازی بانوان کارآفرین در حوزه مشاغل خانگی و کسب و کارهای خرد و نوپا در واحد الزهرا انجام شده است گفت: این اداره کل آمادگی دارد در حوزه رسانه بخشی از نشریه بازارکار را تحت عنوان بانوان کارآفرین اختصاص دهد و همچنین در زمینه تولید محتوای علمی و مستند ، اولین استودیو خبر بانوان کارآفرین را با واحد الزهرا(س) در اتاق استودیو بازارکار شروع کند تا زمینه ساز معرفی اقدامات و فعالیت های حوزه بانوان در سطح ملی و نهاد های تصمیم گیرحاکمیتی با محوریت جهاد دانشگاهی باشد.
وی با اشاره به ظرفیتهای همکاری در حوزه رسانه با واحد الزهرا(س) گفت: حوزه رسانه بازارکارکه شامل پایگاه خبری بازارکار، هفته نامه بازارکار و ماهنامه بازارکار نوین است بستر خوبی برای همکاری های مشترک می باشد. در همین راستا حضور فعال بازارکار در مجلس ، دولت و دستگاههای اجرایی میتواند زمینه ساز همکاریهای بیشتر با این واحد نیز باشد.
ابراهیمی رومنجان با اشاره به اینکه تلاش ما در ستاد جهاددانشگاهی شنیدن پیشنهادات و دریافت ایده ها از سوی واحدها است گفت: با هم افزایی و همکاری و استفاده از شبکه سراسری جهاد دانشگاهی می توانیم اقدامات و فعالیت های خوبی را رقم بزنیم و این فرصت ها در حوزه اکوسیستم کارآفرینی بانوان با رویکرد تکریم خانواده بیش از سایر حوزه هاست.
مدیر کل توسعه کارآفرینی و اشتغال جهاددانشگاهی گفت در دو اداره دیگر یعنی توانمند سازی و هدایت شغلی و اداره ترویج و توسعه کارآفرینی قابلیت های زیادی از جمله تشکیل شبکه ملی کوچینگ ، طراحی و پیاده سازی اندیشکده ، اشتغال و کارآفرینی زنان سرپرست خانوار( الگوی نوین توسعه مشاغل خرد و خانگی ) ، ایجاد و راه اندازی مراکز راهبری و ارائه خدمات تخصصی کسب و کارهای خرد و خانگی در 31 استان کشور و ورود به بازارهای جدید و کاهش نرخ بیکاری با توجه به تحقق شعار سال مقام معظم رهبری "جهش تولید با مشارکت مردم" وجود دارد چرا که بانوان کارآفرین با استفاده از مهارتهای خود کارگاههایی را ایجاد و زمینه اشتغال افراد زیادی را ایجاد می کنند که نقش موثر و فعالی در تولیدات کشور خواهند داشت.وی در ادامه افزود: افزایش بانوان کارآفرین و حمایت از این افراد می تواند منجر به افزایش اشتغال خرد خانگی شود و این اقدام گام بزرگی در تحقق شعار سال میتواند باشد .
جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) توسعه مهارتهای تخصصصی بانوان کارآفرین را دنبال میکند.
دکتر زهرا نقی زاده رئیس جهاد دانشگاهی واحد الزهرا نیز در این نشست با ابراز خرسندی از توجه ویژه معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی خصوصا اداره کل توسعه کارآفرینی و اشتغال به همکاری و تعامل خوب با این واحد با اشاره به اینکه این واحد یکی از ماموریتهای خود را ایجاد پل ارتباطی میان آموزش و صنعت قرار داده است گفت: چالش های اشتغال و بیکاری یکی از مهمترین مسائل اجتماعی روز در کشور به شمار می آید. فاصله بین بخش صنعت و آموزش های دانشگاهی و عدم انطباق این آموزش ها با نیازهای بازار کار، مشکل اساسی است که منجر به افزایش مستمر نرخ بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی می شود. یکی از رسالت های مهم دفتر کارآفرینی و اشتغال جهاددانشگاهی الزهرا(س)، هم افزایی بین صنعت و دانشگاه است و این هم افزایی از طریق استفاده از دانش تخصصی و نیروی انسانی دانشگاه ها در صنعت صورت می گیرد. از این منظر، تمامی این موارد باعث شد تا توانمندسازی نیروی انسانی از اهمیت ویژه ای برخوردار شود. هدف اصلی توانمندسازی دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی برای تسهیل ورود آنها به بازار کار (زیست بوم کسب و کار) و هدایت در مسیر شغلی و حرفه ای مناسب و متناسب با شخصیت، استعداد و توانمندی های هر فرد است. در همین راستا آموزش ها در این واحد به سه دسته تقسیم می شود: 1- آموزش های عمومی 2- آموزش های تخصصی
3- آموزش های مهارتی
رئیس جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) گفت : کسب و کار های خرد و مشاغل خانگی در ایجاد شغل از جمله مباحث مهمی است که هرگز در اقتصاد کشور ما بطور جدی مورد توجه قرار نگرفته است. در حالیکه مشاغل خانگی به عنوان یک شغل خود کفا، در ایجاد و افزایش اشتغال بسیار موثرند و می توانند به سهولت سیر تکاملی یک جامعه مصرف گرا را به جامعه ای مولد تسهیل نماید. بسیاری از کشورهای توسعه یافته به این باور رسیده اند که مشاغل خانگی به عنوان یک راه حل برای کاهش بیکاری است و با افزایش تعداد مشاغلی از این سبک، براحتی می توان به یک درآمد پایدار دسترسی پیدا کرد. البته در دوران اپیدمی کرونا رواج این سبک از کسب و کارها افزایش یافت و اکنون در دوران پسا کرونا جهان بیش از قبل به اهمیت مشاغل خانگی پی برده است.
جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) از سال 1398 با اجرای طرح های ملی "توانمندسازی زنان سرپرست خانوار" و "توسعه ملی مشاغل خانگی" و همچنین "سلسله نشست های دوشنبه های مشاغل خانگی" درپهنه شرقی استان تهران قدم های موثری در این زمینه برداشته است. در همین راستا علاوه بر اجرای طرح های مذکور نمایشگاه های متعددی در استان تهران برگزار نموده که به دلیل تجربیاتی که به دست آمده سازمان های متعددی مانند فرمانداری تهران، دبیرخانه مشاغل خانگی ، بنیاد شهید و ایثارگران و همچنین شهرداری و ... همچنان از ظرفیت این واحد استفاده می نمایند. تجربه نشان داده است که توسعه کسب و کارهای خرد و کوچک به دلیل ساختار ساده و زود بازدهی و نیز سرمایه اندک در متعادل نمودن بازار کار بسیار موثر بوده است. از اینرو سامان بخشیدن، به روز رسانی و نظام مند کردن کسب و کارهای خرد و خانگی یک ضرورت آشکار است که این واحد مطالعات علمی متعدد و گسترده ای در این زمینه انجام داده است .
توسعه همکاری معاونت آموزشی و جهاد دانشگاهی واحد الزهرا(س) در زمینه های مختلف
در این نشست وحید امینی نژاد مدیر اداره مدیریت رسانه و بازارکار، پرویز خورشید فرد مدیر اداره توانمند سازی و هدایت شغلی و خانم ها، مریم آل داوود کارشناس مشاوره و هدایت شغلی و سمیه صالحی کارشناس برنامه ریزی و توانمند سازی شغلی نیز حضور داشتند و دیدگاهها و نظرات خود را در حوزههای مختلف همکاری مثل برگزاری رویدادها و نشست های تخصصی حوزه بانوان ، اطلاع رسانی و انعکاس رویدادها و توسعه آموزشهای مهارتی متناسب با نیاز بازارکار کسب و کارهای خرد و خانگی و ... بیان کردند.
گزارش: وحید امینی نژاد
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات