بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۵۰۱۸
شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۳

معاون تربیت و آموزش ارتش، در جریان برگزاری آزمون سراسری دانشگاه‌های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران، به تشریح فرایند‌های گزینش و سنوات خدمتی داوطلبان پرداخت و از برنامه‌های ارتش برای تبدیل نیرو‌های انسانی خام به سرمایه‌های انسانی کارآمد و متخصص خبر داد.

به گزارش بازارکار به نقل از ایسنا، امیر سرتیپ علیرضا شیخ معاون تربیت و آموزش ارتش، در جریان برگزاری آزمون سراسری ورودی دانشگاه‌های افسری ارتش که صبح امروز (جمعه) به صورت همزمان در تهران و ۲۵ مرکز استان برگزار شد، با حضور در دانشگاه افسری امام علی (ع) نزاجا، اظهار کرد: قاعده جذب نیروی انسانی در هر سازمان و نهادی، استعدادیابی و کشف توانمندی‌های درونی افراد است. به همین سبب ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز اولین گام سنجش استعداد‌ها را برگزاری آزمون ورودی و محک سطح توانایی‌ها، قابلیت‌ها، شایستگی‌های فردی و حوزه‌های آموزشی مرتبط با نیاز‌های سازمان می‌داند که برگزاری آزمون سراسری ورودی دانشگاه‌های افسری ارتش در همین راستا است.

وی افزود: گام بعدی، سنجش توانمندی‌های ذهنی داوطلبان است که این امر، صرفا از طریق آزمون‌های کتبی قابل احصا نیست و به همین سبب لازم است این فرایند در قالب انجام مصاحبه‌های حضوری و چهره به چهره جهت کشف و گردآوری ظرفیت‌های نهفته افراد صورت پذیرد.

معاون تربیت و آموزش ارتش ادامه داد: گام سوم، سنجش سلامت داوطلبان از طریق فرایند‌های تخصصی، ویژه و با شرایط مدنظر ارتش است که این امر نیز توسط بیمارستان‌ها و مراکز آزمایشگاهی انجام می‌پذیرد.

امیر سرتیپ شیخ، با اشاره به رویه ارتش در جهت تبدیل نیروی انسانی به سرمایه‌ای انسانی، تشریح کرد: داوطلبانی که از منظر دانشی، معمول، از لحاظ نگرشی، مطلوب و از منظر سلامت و توانمندی‌های جسمانی، در حد معقولی باشند، گزینش شده و سپس با توجه به "سطح نیاز سازمانی" ارتش و نیرو‌های چهارگانه تابعه، وارد فرایند جذب، آموزش و استخدام خواهند شد.

وی تاکید کرد: آموزش فرهنگ و رفتار سازمانی، طی دوره‌های دوماهه رزم مقدماتی و جامعه‌پذیری نظامی مشترک و همزمان در یک مرکز آموزشی ارتش برگزار شده و دانشجویان، پس از تقسیم‌بندی، مطابق جداول تعلیم و تربیتی ارتش، ۷ تا ۸ ترم را در رشته‌های تحصیلی مرتبط، سپری کرده و به دریافت درجه کارشناسی نائل می‌شوند.

معاون تربیت و آموزش ارتش ادامه داد: داوطلبان بعد از دریافت مدرک کارشناسی و مطابق با رشته و رسته تخصصی خود، جهت ادامه تحصیل به دوره‌های مقدماتی اعزام می‌شوند تا فرایند تبدیل علم به دانش سازمانی صورت پذیرد و دانش سازمانی به حوزه‌های تخصصی تسری یابد.

امیر سرتیپ شیخ اظهار کرد: پس از طی این مرحله، آموزش‌های فراگرفته‌شده در دوره مقدماتی، در یگان‌ها به صورت عملیاتی اجرا می‌شوند تا ضمن ارتقای دانش سازمانی به مهارت و تخصص سازمانی، افراد به چرخه دریافت مناصب، اجرای مسئولیت‌ها و احراز شایستگی انتصاب در مشاغل دست پیدا کنند.

وی با اشاره به چرخه بزرگ و پیچیده تربیت و آموزش نیروی انسانی نخبه و کارآمد در ارتش تصریح کرد: این چرخه در طول ۳۰ سال سنوات خدمتی هر فرد ارتشی به شیوه روتین اجرا می‌شود تا ۱۰ سال از این این دوره سی ساله، به امر آموزش و تربیت و ۲۰ سال باقی‌مانده نیز در راستای انجام وظایف و مسئولیت‌های محوله باشد تا از این رهگذر بتوان بستر‌های لازم برای تبدیل نیروی انسانی به سرمایه‌ای انسانی را فراهم کرد.

امیر سرتیپ شیخ در پایان با اشاره به لزوم روزآمدسازی دوره‌های آموزشی جهت مقابله با تهدیدات نبرد‌های شناختی، خاطر نشان کرد: آموزش مطلوب باید به تغییر نگرش و تغییر نگرش بایست به تغییر رفتار منجر شوند. نگرش‌ها نیز بر اساس تهدیدات و درک نیازمندی‌های عملیاتی تعریف می‌شوند؛ به همین سبب، در صورت شناخت هرگونه تهدید یا نیاز عملیاتی لازم است آموزش‌ها نیز تغییر کرده و متناسب با صحنه، ارتقا یابند. به همین دلیل در هر دوره آموزشی تغییراتی وجود دارد تا بتوان دانشجویان امروز را برای ورود به عرصه ماموریت فردا آماده کرد.

ارسال نظرات